Revizuirea oricărui tip de text academic: lucrare de licenta, proiect de diploma, lucrare de grad 1, disertatie master. Servicii de bază: corectura lucrari licenta, proiecte diploma, lucrare grad 1, dizertatie master.
Dacă ai nevoie de o pereche nouă de ochi pentru o citire finală a lucrării tale de licenta sau dacă necesiţi o revizuire mai amănunţită a conţinutului şi structurii, noi suntem la nivelul de corectare academica care se potriveşte nevoilor tale.

Astăzi, termenul de corectare este adesea folosit greşit cu semnificaţia de editare, deşi cele două procese se suprapun. Corectarea consta în revizuirea oricărui tip de text academic – lucrare de licenta, proiect de diploma, lucrare de grad 1, disertatiede master  indiferent dacă acesta este scris de mână sau cu ajutorul unui calculator, şi se verifica erori sau greşeli tipografice. Multe procesoare computerizate oferă capacitatea de a arăta semnele de formatare, arătându-le ca nişte caractere vizibile care permit corectorilor să se asigure că nu exista spaţii multiple sau litere disparate prezente în text.

Corectarea unui text se referă la citirea acestuia pentru a detecta şi corecta orice erori. Copia unui text este o versiune tradiţională a unui manuscris sau a unei lucrări de licenta / diploma / disertatie / grad / doctorat  care a fost formatata şi editata, însă în zilele noastre există o linie subţire între editarea şi corectarea unui text.

Când originalele scrise de mâna erau obişnuite, era mai uşor pentru un editor să revizuiască şi să noteze o lucrare după ce aceasta a fost scrisă. Însă, de la formatarea lucrărilor cu ajutorul calculatoarelor, distincţia dintre editare şi corectare a devenit mai vagă.

Manuscrisele şi lucrările pot conţine erori de tipografie introduse din cauza scrierii greşite sau în grabă. În mod tradiţional, un corector verifica lucrarea şi marchează erorile folosind anumite semne standard de corectare. Pe urmă, lucrarea este trimisă pentru corectare şi este generată o a doua copie.

Editarea include verificarea gramaticii, a punctuaţiei, a ortografiei şi a formatării, notarea inconsistentelor şi găsirea cuvintelor care nu sunt clare, care sunt ambigue său potenţial ofensive. Fiecare scriitor sau autor ar trebui să lase un editor să revizuiască manuscrisul final înainte ca acesta să fie prezentat unui public. Indiferent dacă este vorba de un student, un jurnalist profesionist sau un director executiv,  lucrarea de licenta / diploma / disertatie master / grad sau doctorat realizată trebuie verificată şi de către o altă persoană. Deşi poţi încerca şi tu, acest lucru poate fi dificil pentru că eşti prea apropiat de text şi poţi scăpa unele gresei foarte comune.

În lumile afacerilor, academice şi profesionale de astăzi se cere excelentă în comunicările scrise – acest aspect nu a fost niciodată mai important decât acum în era publicaţiilor în care concurenţa de a găsi şi de a păstra un public este mai apriga ca niciodată.

Pentru menţinerea unei reputaţii profesionale şi pentru îmbunătăţirea generală a primei impresii, cât şi pentru a oferi o experienţă plăcută cititorilor, munca ta trebuie să fie liberă de greşeli tipografice, gramaticale şi probleme structurale.